Veganska majoneza
Sestavine:
- gorčica,
- limonin sok,
- rastlinsko mleko (jaz delam s kupljenim sojinim mlekom),
- olje (katerokoli, jaz najraje uporabljam sončnično).
POSTOPEK:
1. V posodo za stepanje daš žlico mleka, žličkoo gorčice in veliko žlico olja in začneš z miksanjem
2. Ko vidiš, da sta se mleko in olje popolnoma spojilo, lahko začneš dodajati olje
Tu se lahko dodaja olje in mleko. Ko dodajate mleko, postaja majoneza bolj tekoča, ko dajaate olje, je pa seveda majoneza bolj mastna in nezdrava.
Od tu naprej je vse stvar okusa. Jaz dodam limonin sok, poper in sol. Vmes včasih dodaam olivno olje.
Moj nasvet:
1. Naj bo vse dobro ohlajeno.
2. Sojino mleko naj bo kupljeno, ne domače....ima nekaj dodano in se lažje spoji z oljem.
3. Majonezo lahko razdeliš na več delov in vsako drugače začiniš. Jaz rada naredim še majhen lonček česnove majoneze, kjer samo en strok česna vmiksam v majonezo.
- gorčica,
- limonin sok,
- rastlinsko mleko (jaz delam s kupljenim sojinim mlekom),
- olje (katerokoli, jaz najraje uporabljam sončnično).
POSTOPEK:
1. V posodo za stepanje daš žlico mleka, žličkoo gorčice in veliko žlico olja in začneš z miksanjem
2. Ko vidiš, da sta se mleko in olje popolnoma spojilo, lahko začneš dodajati olje
Tu se lahko dodaja olje in mleko. Ko dodajate mleko, postaja majoneza bolj tekoča, ko dajaate olje, je pa seveda majoneza bolj mastna in nezdrava.
Od tu naprej je vse stvar okusa. Jaz dodam limonin sok, poper in sol. Vmes včasih dodaam olivno olje.
Moj nasvet:
1. Naj bo vse dobro ohlajeno.
2. Sojino mleko naj bo kupljeno, ne domače....ima nekaj dodano in se lažje spoji z oljem.
3. Majonezo lahko razdeliš na več delov in vsako drugače začiniš. Jaz rada naredim še majhen lonček česnove majoneze, kjer samo en strok česna vmiksam v majonezo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar