Sojini koščki oz. sojino meso
Sojini koščki so eni izmed najbolj pogostih nadomestkov mesa v veganski kuhinji. Niso samo dobri po okusu in zelo blizu teksture mesa, ampak so hranilno daleč pred mesom. Vsebujejo 50 g beljakovin na 100 g teže in veliko vlaknin a praktično nič maščob.
Pred kuhanjem jih je potrebno namočiti v vreli vodi za vsaj 10 min, nekateri pa v receptih navajajo namakanje za 30 min(jaz jih namočim po 2-3x po nekaj minut in vmes odcedim vodo), potem pa se doda h jedi na enak način kot meso. S sojinimi koščki jaz skuham vse jedi, ki sem jih včasih pripravila z mletim mesom kot npr. bolonjska omaka, lazanja, polnjene paprike, sarme ipd. , s sojinim mesom(sojini koški v obliki večjih kosev) pa vse jedi, ki sem jih prej delala z mewosm za golaž...torej golaž, segedin...
Kupiti se jih da že pravzaprav povsod, saj so na voljo v Sloveniji že od sedemdesetih let dalje. V spodnjih slikicah je nekaj najbolj pogostih embalaž.
V katerih receptih uporabim sojine koščke?
Ko delam filane paprike, sarme, bolonjsko omako, golaže, omako za na pico, rižote, lazanje, včasih jih kar tako dodam zelenjavni juhi.
Pred kuhanjem jih je potrebno namočiti v vreli vodi za vsaj 10 min, nekateri pa v receptih navajajo namakanje za 30 min(jaz jih namočim po 2-3x po nekaj minut in vmes odcedim vodo), potem pa se doda h jedi na enak način kot meso. S sojinimi koščki jaz skuham vse jedi, ki sem jih včasih pripravila z mletim mesom kot npr. bolonjska omaka, lazanja, polnjene paprike, sarme ipd. , s sojinim mesom(sojini koški v obliki večjih kosev) pa vse jedi, ki sem jih prej delala z mewosm za golaž...torej golaž, segedin...
Kupiti se jih da že pravzaprav povsod, saj so na voljo v Sloveniji že od sedemdesetih let dalje. V spodnjih slikicah je nekaj najbolj pogostih embalaž.
V katerih receptih uporabim sojine koščke?
Ko delam filane paprike, sarme, bolonjsko omako, golaže, omako za na pico, rižote, lazanje, včasih jih kar tako dodam zelenjavni juhi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar