Veganski segedin


SESTAVINE:

 - 250 g suhih sojinih koščkov (lahko uporabite tudi večje koščke)
- 1 kg kislega zelja
- 2 veliki čebuli
- 3 stroki česna
- vegeta
- 2 žlici gorčice
- sladke paprike
- poper, kumina, lovorjev list
- 2 žlici moke
- paradižnikova mezga po okusu

PRIPRAVA:
Sojine koščke namočimo v vreli vodi za vsaj 10 min.V tem času popečemo na majhne koščke razrezani čebuli. Ko čebula porumeni, dodamo česen, gorčico, sladko papriko, lovorjev list in kumino. To na hitro popražimo in dodamo sojine koščke. To skupaj pražimo par minutk in dodamo na tanko narezano kislo zelje. Skupaj pustimo, da se kuha eno uro. Na olju popražimo moke in zalijemo z vodo in paradižnikovo mezgo in to vlijemo h segedinu, da se zgosti. Kuhamo še par minut in solimo po okusu.

H segedinu se za prilogo pripravi krompir v oblicah ali pa polento.

Ni komentarjev: